یکی از روشهای تشخیص وضعیت قسمتهای مختلف هر ماشین توجه به چراغهای پشت آمپر است. هر کدام از این چراغها وظیفه دارند وجود نقص و خرابی در بخش مشخصی از خودرو را به راننده اعلام کنند. به طور کلی علائم پشت آمپر را میتوان به عنوان اصلیترین ابزار جهت ارتباط بین راننده و خودرو معرفی کرد. عملکرد مناسب علائم پشت آمپر به راننده جهت جلوگیری از بروز خرابیها و مشکلات مهمتر پیشگیری میکند. تمامی رانندگان با هر مدل و نوع خودرو، لازم است تا با صفحه کیلومتر ماشین و کلیهی چراغهای هشدار دهنده خودرو آشنایی لازم را داشته باشند. در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی معنی و مفاهیم چراغهای پشت آمپر خودرو بپردازیم.
چراغهای هشدار دهنده پشت آمپر خودرو چه نقشی دارند؟
چراغ چک ماشین و سایر Dashboard warning lights وظیفه دارند اطلاعات ضروری و مهمی در مورد دور موتور، سرعت، باز یا بسته بودن کمربند ایمنی و میزان سوخت موجود در باک بنزین خودرو را به راننده اطلاع دهند. سنسورها و سیستمهای متنوع موجود در خودرو مانند سنسور کیلومتر لیفان X60 و 620 1800 هر کدام به یکی از چراغهای موجود در صفحه کیلومتر ماشین متصل میشوند. در صورت خرابی و وجود مشکل در یکی از سیستمهای ماشین، چراغ مربوط به آن روشن میشود و به راننده هشدار میدهد. در صورت سهل انگاری و توجه نکردن به هشدار چراغهای پشت آمپر، باعث بروز مشکلات جدیتر و تحمل پرداخت هزینههای زیادتری میشوید.
به عنوان یکی دیگر از مهمترین وظایف علائم هشدار پشت آمپر میتوان به افزایش ایمنی ماشین و سرنشینان آن اشاره کرد. همچنین توجه به هشدار این چراغها و تعمیر زودهنگام قسمتهای مورد نیاز باعث افزایش عمر مفید خودرو میشود. در نهایت دقت به هشدارهای علائم پشت آمپر و تعویض قطعات و لوازم مصرفی جک، مانع از ایجاد آسیبهای جدی برای موتور و دیگر سیستمهای ماشین میشود.
بررسی معنی و عملکرد هر چراغ هشدار دهنده
Check engine light و دیگر چراغهای هشدار دهنده خودرو هر کدام دارای معنی و مفهوم خاصی هستند. زمانی که سوار خودرو میشوید و قصد روشن کردن آن را دارید قبل از استارت زدن شاهد تعدادی چراغ هشدار دهنده به رنگهای زرد و قرمز در صفحه کیلومتر ماشین هستید. در حالت عادی این علائم پشت آمپر چند لحظه پس از استارت زدن خاموش میشوند اما در صورتی که یکی از آنها روشن بماند، نشان دهنده وجود نقص فنی در قسمتی از ماشین است. این علائم را میتوان به سه دسته تقسیم بندی کرد. در ادامه این مقاله به معرفی و بررسی هر دسته از چراغهای هشدار صفحه کیلومتر ماشین میپردازیم.
دسته اول چراغ های پشت آمپر
گروه اول چراغهای پشت آمپر، شامل علائمی هستند که تنها جهت اطلاع رسانی در مورد قسمتهای مختلف ماشین به راننده تعبیه شدهاند. به عنوان برخی از این چراغها و علائم میتوان به هشدار فشردن پدال کلاچ، فعال بودن سیستم دستیار پارک خودرو، هشدار فشردن پدال ترمز، هشدار فعال بودن قفل فرمان، هشدار فعال بودن سیستم محدود کننده سرعت، هشدار روشن بودن سیستم کروز کنترل، هشدار وضعیت قرارگیری اسپویلر عقب، هشدار روشن بودن مهشکن جلو، هشدار روشن بودن مهشکن عقب، هشدار روشن بودن چراغهای جلو و عقب، هشدار روشن بودن چراغهای نور بالا و هشدار روشن بودن 4 چراغ راهنما اشاره کرد.
دسته دوم چراغهای پشت آمپر
دسته دوم علائم پشت آمپر هشدار هایی هستند که احتمال وجود خرابی و نقص در بعضی از قسمتهای ماشین و لوازم مصرفی ام وی ام ۳۱۵ را نشان میدهند. در ادامه به معرفی برخی از این هشدارها خواهیم پرداخت.
- هشدار بالا بودن ترمز دستی
- هشدار حرارت بالا دیزل
- هشدار غیرفعال بودن سیستم کنترل پایداری خودرو
- هشدار عدم وجود سوئیچ
- هشدار غیرفعال بودن کیسه هوا خودرو
- هشدار عدم داشتن شارژ کافی در باتری ریموت
- هشدار خارج شدن از مسیر جاده
- هشدار حرکت در مسیر نامناسب
دسته سوم چراغ های پشت آمپر
دسته سوم علائم پشت آمپر هشدار های مهمی هستند که لازم است تا در کمترین زمان ممکن نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کرد. همچنین در صورت روشن شدن علائم هشدار دهنده پشت آمپر که در دسته سوم قرار دارند مانند ABS light میتوانید به صورت موقتی به رانندگی خود ادامه دهید. هشدار باز بودن دربها، هشدار وجود مشکل در چراغهای خارجی، هشدار وجود مشکل در سیستم استارت، هشدار نیاز به پر کردن باک بنزین، هشدار فشار باد لاستیکها، هشدار کثیف بودن فیلتر هوا، هشدار نبستن کمربند ایمنی، هشدار وجود خطا در سیستم ترمز ABS، هشدار ضعیف بودن باتری یا دینام و هشدار وجود خطا در سیستم عملکرد معمولی خودرو برخی از این علائم هستند.
دسته چهارم چراغهای پشت آمپر
دسته چهارم به عنوان مهمترین علائم هشدار دهنده پشت آمپر شناخته میشوند که خطرناکترین و حیاتیترین هشدارها را به راننده اعلام میکنند. در صورت مشاهده این گونه علائم باید به سرعت ماشین را متوقف کرده و مشکل ایجاد شده را بررسی و برطرف کنید. در ادامه به معرفی علائم هشدار دهنده دسته چهارم میپردازیم.
- هشدار دمای بالای آب خنککننده موتور
- هشدار به اتمام رسیدن لنت ترمز
- هشدار وجود مشکل در سیستم فرمان هیدرولیک
- هشدار کافی نبودن فشار روغن موتور
- هشدار وجود مشکل در سیستم عملکرد موتور
- هشدار عدم وجود روغن ترمز به میزان کافی
آیا روشن شدن این چراغها همیشه به معنای خرابی است؟
روشن شدن چراغهای هشدار پشت آمپر همیشه به معنی خرابی سیستمهای مربوطه در خودروهای چینی نیست. چراغهای هشدار دهنده دسته اول تنها وظیفه دارند در مورد بخشهای مختلف ماشین اطلاعاتی را در اختیار راننده قرار دهند و روشن شدن آنها به معنای وجود خرابی و یا مشکل در خودرو نیست. همچنین چراغهای دسته دوم نیز در صورت روشن شدن احتمال وجود نقص فنی را اعلام میکنند و این به معنای خرابی قطعی لوازم یدکی ماشین چینی شما نیست.
چه زمانی باید به مکانیک مراجعه کنیم؟
در صورت روشن شدن کدام یک از چراغهای هشدار دهنده پشت آمپر باید برای Automotive diagnostics به مکانیک مراجعه کرد؟ این یکی از سوالات مهمی است که ذهن تمامی رانندگان را به خود مشغول کرده است. در صورت روشن شدن یکی از چراغهای هشدار دهنده دسته سوم و چهارم که در بالا به آنها اشاره شد، لازم است تا به سرعت به مکانیک مراجعه کنید. البته با روشن شدن علائم هشدار دهنده دسته سوم میتوان به صورت موقتی به رانندگی ادامه داد، اما علائم دسته چهارم بسیار خطرناک و حیاتی هستند. اگر روشن شدن یکی از چراغهای پشت آمپر دسته چهارم را مشاهده کردید، باید به سرعت ماشینتان را متوقف کرده و برای برطرف کردن مشکل ایجاد شده به مکانیک مراجعه کنید.
چگونه میتوان چراغهای پشت آمپر را ریست یا خاموش کرد؟
ریست و یا خاموش کردن چراغهای پشت آمپر در خودروهای مختلف شباهت بسیاری به یکدیگر دارد. اما ممکن است با توجه به برند و مدل خودرو تفاوتهای جزئی نیز وجود داشته باشد. در ادامه به معرفی مراحل ریست کردن علائم صفحه کیلومتر ماشین میپردازیم.
- سوئیچ را به مدت 5 تا 10 ثانیه خاموش کنید.
- دکمه ریست کیلومتر را فشرده و نگه دارید.
- در حالی که دکمه ریست کیلومتر را نگه داشتید، سوئیچ خودرو را تا مرحله قبل از استارت باز کنید.
- دکمه را تا پایان شماره معکوس 10 تا 0 نگه دارید.
- هنگامی که عدد به 0 رسید دکمه را رها کرده سوئیچ را ببندید و سپس استارت بزنید.
سوالات متداول درباره چراغهای هشدار پشت آمپر ماشین چینی
- چراغهای هشدار دهنده پشت آمپر خودرو چه نقشی دارند؟
چراغ چک ماشین و سایر Dashboard warning lights وظیفه دارند اطلاعات ضروری و مهمی در مورد دور موتور، سرعت، باز یا بسته بودن کمربند ایمنی و میزان سوخت موجود در باک بنزین خودرو را به راننده اطلاع دهند.
- دسته اول چراغ های پشت آمپر شامل کدام هشدارها میشوند؟
هشدار فشردن پدال کلاچ، فعال بودن سیستم دستیار پارک خودرو، هشدار فشردن پدال ترمز، هشدار فعال بودن قفل فرمان، هشدار فعال بودن سیستم محدود کننده سرعت، هشدار روشن بودن سیستم کروز کنترل، هشدار روشن بودن چراغهای نور بالا و هشدار روشن بودن 4 چراغ راهنما
- معنی و عملکرد چراغهای هشدار دهنده پشت آمپر دسته چهارم چیست؟
دسته چهارم به عنوان مهمترین علائم هشدار دهنده پشت آمپر شناخته میشوند که خطرناکترین و حیاتیترین هشدارها را به راننده اعلام میکنند.
2 پاسخ
کاربردی بود یه سری رو اصلا نشنیده بودم تاحالا
ممنون ار دیدگاه شما